Ithaca

 

 

 

 

Ithaca ligt in de staat New York, in de Finger Lakes regio. De regio wordt zo genoemd omdat er 5 langewerpige meren liggen die op vingers lijken. Het 'vinger' meer waar Ithaca aan ligt heet Cayuga Lake en ligt ten noorden van de stad. De rest is omgeven door steile heuvels en diepe gorges. Wij wonen op één van die heuvels, South Hill genaamd en de Cornell University ligt op een andere steile heuvel. Fietsen is hier met die heuvels een hele uitdaging!

Ithaca heeft een ongeveer 30.000 permanente inwoners, en nog eens hetzelfde aantal aan studenten van Cornell University en Ithaca College (kunst academie) meerekend.

Waarschijnlijk door de vele studenten zijn er hier ook erg veel restaurants en barretjes. Ook heel veel internationale restaurants. We hebben in ieder geval al 5 Thaise restaurants geteld dus dat hoeven we hier niet te missen.

Het centrum in Ithaca bestaat uit een winkelstraat, de Commons genaamd, met restaurants in de straten eromheen. Voor de campus van Cornell ligt Collegetown. In dit gebied wonen veel studenten en er zijn hier dan ook veel restaurants en bars te vinden.

Een leuke en handige website is visitithaca.com. Hier staan vrijwel alle hotels en Bed & Breakfasts, restaurants, en attracties van Ithaca beschreven.

 

 

 

Routebeschrijving

Ithaca heeft een eigen vliegveld, het Ithaca Tompkins Regional Airport. Dit is geen internationaal vliegveld en vanuit Nederland kun je dan ook niet rechtstreeks naar Ithaca vliegen. Meestal is er een tussenstop in Detroit, Philadelphia of New York. Vliegmaatschappijen die op Ithaca vliegen zijn, Northwest Airlines/KLM , US Airways en United Airlines.

Het is soms goedkoper om naar een ander vliegveld in de omgeving van Ithaca te vliegen en dan een auto te huren.

Andere vliegvelden in de regio

Hancock International Airport in Syracuse, NY. Dit vliegveld ligt 65 mijl ten noorden van Ithaca en dat is ongeveer anderhalf uur rijden. Klik hier voor een routebeschrijving van dit vliegveld naar ons huis.

Greater Rochester International Airport in Rochester, NY. Dit vliegveld ligt 100 mijl ten noordwesten van Ithaca en is ongeveer 2 uur rijden. Klik hier voor een routebeschrijving van dit vliegveld naar ons huis. Greater Binghamton Airport in Binghamton, NY. Dit vliegveld ligt ongeveer 40 mijl ten zuiden van Ithaca en is 1 uur en 15 minuten rijden. Klik hier voor een routebeschrijving van dit vliegveld naar ons huis.

Elmira-Corning Regional Airport (ELM) in Horseheads, NY. Dit vliegveld ligt 37 mijl ten zuiden van Ithaca en is 1 uur rijden. Klik hier voor een routebeschrijving van dit vliegveld naar ons huis.

John F. Kennedy International Airport (JFK) en La Guardia Airport (LGA) in de stad New York. Deze vliegvelden in New York City liggen ongeveer 220 mijl ten zuidoosten van Ithaca en zijn ongeveer 4 uur en 30 minuten rijden. Klik hier voor een routebeschrijving van JFK en LGA naar ons huis.

Newark Liberty International Airport (EWR) in Newark, New Jersey. Dit vliegveld ligt 220 mijl ten zuidoosten van Ithaca en is 4 uur rijden. Klik hier voor een routebeschrijving van dit vliegveld naar ons huis.