Laatste nieuws

 

 

 

9 en 10 februari 2008

Het laatste bezoek hier in Ithaca (helaas...). Krijn en Sylvie waren half januari naar State College, Pennsylvania verhuisd om daar te gaan werken aan Penn State University. Zij gaan daar ouderwets muggenziften (alhoewel er ook muizen en malaria parasieten bij komen kijken). Ze hadden niet het beste weer uitgekozen op de heenweg, aangezien ze glibberend de op- en afritten moesten nemen. De Taughannock waterval was weer heel mooi met al die sneeuw en natuurlijk moest er ook weer wijn geproefd worden. Maar Krijn, heb je daar niet het verkeerde "glas" in je handen? Volgens mij is die toch echt van Veerle.

Op www.paaijmans.nl kun je binnenkort een verslag vinden van wat Krijn en Sylvie er nu eigenlijk van vonden... kun

 

2 en 3 februari 2008

Nog 1 keertje zijn we naar Washington geweest bij Joeri & Lanneke. Wel erg jammer dat het ook de laatste keer zou zijn. Althans hier in de VS. Zowaar was het enigszins lente-achtig weer dit weekend. Het was dus heerlijk om door de Smithsonian Zoo te lopen (is gratis en licht midden in de stad!). Zondagavond hebben we ruim 4 uur voor de buis gehangen om de New York Giants (jippie!!!) te zien winnen van de New England Patriots in de Superbowl finale (American Football).

 

 

Veerle met haar nichtje Olivia tijdens de Kerst bij Wieteke thuis.

 

23 december 2007 tot en met 4 januari 2008

Kerst en oud & nieuw in Nederland. Hartstikke leuk natuurlijk om iedereen weer eens te zien. Veerle had wel een aardige jetlag zowel op de heenreis als op de terugreis. Heen was niet zo erg, omdat ze pas laat naar bed wilde. Terug hier werd ze enkele dagen om 4 uur wakker en moesten wij dus ook vroeg opstaan. Ze is in ieder geval weer goed verwend met vele leuke kadootjes. Met oud en nieuw mochten opa en oma Koenraadt oppassen, terwijl papa en mama aan het feesten waren in Wageningen. Ze had zich uitstekend stil gehouden, dus dat is voor herhaling vatbaar...

 

december 2007

Toch wel leuk die strenge winters hier in Ithaca. Veerle vind het geweldig om te sleeen, alhoewel ze de allereerste keer in slaap was gevallen terwijl haar vader het niet eens in de gaten had.

 

 

 

 

22 tot en met 25 november 2007

Het was weer Thanksgiving dit weekend en dus een lang weekend. Samen met Joeri en Lanneke hadden we een huisje gehuurd in de Poconos (Pennsylvania). Donderdag natuurlijk de traditionele kalkoen gegeten en de rest van het weekend van de omgeving genoten.

4 tot en met 8 november 2007

We hadden allebei een poster om te presenteren tijdens het jaarlijkse congres van de American Society of Tropical Medicine and Hygiene. Dit jaar was het in downtown Philadelphia. En dat was gelukkig dichtbij..., slechts 4 uur met de auto. In het hotel waar het congres werd georganiseerd werd er ook voor kinderopvang gezorgd, dus dat kwam voor ons goed uit. Of Veerle het echt leuk vond is nog de vraag, maar de leidsters deden prima hun best om alle aanwezige baby's te vermaken.

 

 

Aangezien Veerle er geboren is, werd het ook tijd voor haar om met de geschiedenis van haar geboorteland kennis te maken. Wat dat betreft is Philadelphia hier relatief rijk aan: de onafhankelijkheidsverklaring is hier getekend in 1776 en het is eens de hoofdstad van de Verenigde Staten geweest. De "Liberty Bell" (zie foto hieronder) staat in Amerika symbool voor de onafhankelijkheid.

31 oktober

Veerle haar eerste Halloween feestje. Geen Frankenstein of eng spook, maar gewoon een schattig kreeftje! Hier in de VS wordt er uitgebreid aan verkleedpartijtjes gedaan. Dus ondanks het feit dat ze carnaval hier niet kennen, heeft ze al wel kennis kunnen maken met haar Brabantse roots...

 

 

28 tot en met 30 september 2007

Harold en Lein waren op avontuur in Amerika. Nadat ze Washington, Pittsburgh (Andy Warhol museum) en Buffalo (Niagara watervallen) hadden aangedaan, was het tijd om al het mooie te zien in de omgeving van Ithaca. En ja, je mist misschien een foto. We zijn zo druk bezig geweest met BBQ-en, vuurtje stoken en relaxen, dat we niet zijn toegekomen aan de welbekende wijntoer. Geen vieze gezichten dus dit keer...

17 tot en met 28 september 2007

Opa en oma vonden het weer tijd om langs te komen. En gelijk hebben ze, want Veerle was natuurlijk weer enorm gegroeid sinds de laatste keer... We zijn een weekeindje naar de Thousand Islands geweest (alhoewel het er 17 honderd en nog wat zijn). Heel mooi en erg de moeite waard. Omdat het tegen Canada aanligt hebben we daar ook nog rondgereden.

 

 

 

Het linker eilandje is Canada, het rechter Amerika. Het ene eilandje heeft een huis, het andere een kruis. Hmmm...

 

15 en 16 september 2007

8 en 9 september 2007

Even een weekendje er tussenuit. Zo'n twee uur ten noorden van Ithaca ligt Lake Ontario. Dat is een van de 5 Great Lakes (de grootste zoetwatermeren groep ter wereld). Als je er inderdaad staat, dan is het meer een zee dan een meer. Dichtbij de camping waar wij zaten, lagen de Chimney Bluffs. Dat is een bizarre groep rotsformaties die een resultaat zijn van de ijstijd en de eroderende werking van het meer. Veerle vond het geweldig om het zand door haar handjes te laten glijden, en te proeven... Een badje in de afwasteil was dus wel nodig.

 

 

 

 

 

 

 

 

1 september 2007

Eens per jaar is er in de staat New York een grote 'fair', ofwel een soort van jaarmarkt. Er was van alles te zien (er was ook een kermis bij), maar de landbouwhuisdieren stonden toch wel centraal. Er waren allerlei shows/wedstrijden voor de mooiste koe, geit, schaap, kip, lama en ga zo maar door. Verder was er ook een spectaculaire wedstrijd voor de mooiste paarden zes-span.

 

5 tot en met 16 augustus 2007

Anton en Cari waren op bezoek. Met z'n vijven hebben we een weekendje gekampeerd in de Adirondacks. En Veerle heeft daar haar eerste zwemles gehad! Ze vond het allemaal prachtig! Anton en Cari hebben verder het noorden van New York verkend

 

 

1 augustus 2007

Onze verhuis. We zijn lekker groot gaan wonen en ook nog eens met een prachtig uitzicht vanaf onze veranda. Het huis is een oude boerderij uit 1840. We hebben enkele herten, chipmunks en een groundhog als 'huisdieren', dus het is een gezellige boel. Het huis ligt ongeveer 10 km buiten Ithaca, maar we zitten aan een doorgaande weg naar Ithaca, dus we zijn er zo.

 

 

juli 2007

Tsja, de foto's maken 1 ding toch wel erg duidelijk: Veerle heeft al veel geleerd, maar aan de andere kant moeten er nog vele andere manieren aangeleerd worden. Sinds half juli is Veerle de eerste hapjes gaan eten, en dat is een heel spektakel.

22 mei tot en met 5 juni 2007

Foto's van ons bezoek aan Nederland. We hebben de mooiste uitgezocht. Ze staan min of meer in chronologische volgorde. Je vindt ze hier op onze speciale "Veerle met..." pagina.

 

 

19 tot en met 21 mei 2007

Ingrid en Maurits moesten natuurlijk even controleren of hun "Kietel me Ernie" die ze Veerle kado hadden gedaan bij haar geboorte, goed was aangekomen. Nadat ze New York hadden bezocht, maakten ze een tussenstop bij ons voordat ze naar Miami doorvlogen (ligt ook zo prima op de route...). En we geven het toe: die foto's met van die wijnproevende mensen worden een beetje afgezaagd, maar het staat zo gezellig.

 

 

16 april

Bizarre weersomstandigheden hier in Ithaca. In Nederland was het dit weekend 28 graden, en hier viel een flink pak sneeuw. De sneeuw was erg nat, en veel takken en zelfs hele bomen begaven het onder het gewicht van het pak sneeuw. Hiernaast een foto van de South Hill recreation way die achter ons huis langs loopt.

15 tot en met 29 maart 2007

De tweede lichting trotse grootouders: opa en oma Koenraadt. En weer viel er een flink pak sneeuw. Opa kon dus mee helpen de sneeuw weg te ruimen, zodat we in ieder geval met de auto wegkonden. Het laatste weekend hebben we met z'n allen doorgebracht in een huisje in Allegany State Park. Dat was meteen Veerle haar eerste 'vakantie'. Opa en oma hadden ook precies evenveel kadootjes meegenomen als het aantal dagen dat ze hier waren, dus elke dag was er weer een leuke verrassing.

 

 

 

 

 

 

7 tot en met 12 maart 2007

Afgelopen week was de eerste opa hier op bezoek in Ithaca. Het weer was redelijk, dus we konden het een en ander ondernemen hier in de omgeving. De wandelwagen kon dus eindelijk getest worden (de sneeuw belemmerde eerdere pogingen)

28 februari 2007

Vrienden en collega's waren vandaag het eerste officiele kraambezoek bij ons thuis. Uiteraard moest iedereen de beschuit met muisjes uitproberen.

 

 

20 februari 2007

Veerle haar 1e "Verweekdag". Uiteraard bracht ze die voornamelijk slapend door, en lijkt ze dat 's nachts weer goed te maken.

Verder gaat alles prima met ons drietjes. De eerste kaartjes beginnen inmiddels binnen te stromen vanuit Nederland. Ook de mensen die in het gastenboek hun felicitaties hebben achtergelaten of een emailtje hebben gestuurd: bedankt daarvoor!!

16 februari 2007

Op 15 februari kwamen we thuis uit het ziekenhuis. Dat was nog niet gemakkelijk. Voordat we het huis binnen konden, moest de sneeuw uit de weg geruimd worden. Met moeder en dochter gaat alles verder prima. Het eerste nachtje was behoorlijk slapeloos. In de auto slaapt Veerle uiteraard als een roos (zie foto).

 

13 & 14 februari 2007

Meer foto's van Veerle en haar trotse papa en mama in het ziekenhuis. Zijn haarmatjes nog in de mode tegenwoordig? Ze zou al bijna een staartje in kunnen lijkt het wel.

De ochtend na Veerle haar geboorte, was het een grote puinhoop hier in noordelijk New York. Dat maakte het wel heel lastig om tussen thuis en ziekenhuis op en neer te rijden. Wieteke mag namelijk 2 daagjes blijven. De auto moest flink uitgegraven worden om weg te komen, maar met de winterbanden en four-wheel drive was dat een niet al te groot probleem. Wel is ons huis nog niet per auto bereikbaar. We houden je op de hoogte.

 

 

november/december 2006

Deze foto's behoeven verder geen uitleg, lijkt ons zo. Natuurlijk overduidelijk dat het een meisje is. Op deze foto's is de baby ong. vijfenhalve maand. De foto van de buik hieronder is een maandje later genomen.

 

 

5 december 2006

Je kunt natuurlijk al wel raden wat we deze dag gedaan hebben. Het kostte enige moeite om e.a. aan collega's uitgelegd te krijgen, maar uiteindelijk had iedereen toch een kadootje voor iemand gekocht en een gedichtje erbij gemaakt. Op de foto Hongfei die erg blij is met zijn zojuist verkregen basketbalnetje.

23 - 26 november 2006

Thanksgiving weekend in Amerika. Een lang weekend waarin we naar Joeri en Lanneke in Washington zijn geweest. Dit is het grootst gevierde familiefeest hier en iedereen gaat dan ook naar huis dit weekend. Het diner, wat eigenlijk als lunch genuttigd wordt, bestaat uit een kalkoen met allerlei bijgerechtjes zoals sweet potatoes en cranberry saus. Joeri en Lanneke hadden voor de kalkoen gezorgd en die was erg goed gelukt. Het hele weekend nog van kunnen eten, maar ook dat hoort bij Thanksgiving.

Vrijdag en zaterdag hebben we allerlei bezienswaardigheden bekeken, zoals het witte huis, Jefferson memorial en Arlington (grootste begraafplaats waar o.a. JFK ligt). Zaterdagavond zijn we naar een NBA basketball wedstrijd geweest: de Washington Wizards tegen de Detroit Pistons. Een geweldig spektakel was dat. Het stadion was gigantisch en we zaten nog helemaal in de nok ook.

 

 

 

 

 

 

31 oktober 2006

'Trick or Treat'. Dat is wat we deze avond vele malen gehoord hebben van de kids die aan onze deur kwamen. Het was Halloween en dat wordt hier uitgebreid gevierd. We waren gelukkig goed voorbereid (voldoende snoep ingeslagen). Een aantal kinderen hadden een vuilniszak mee om alles mee te sjouwen. Op de foto de overbuurkinderen en vriendjes/vriendinnetjes. De andere foto is onze eigen gemaakte Jack O'lantern.

21 oktober 2006

Eindelijk! Ze zijn zo dichtbij, maar we hadden ze nog steeds niet gezien: de Niagarawatervallen. Ze zijn echt enorm. De mooiste ervaring is om met de 'Maid of the Mist' de waterval in te gaan. Dat is dat bootje waar al die mensen in poncho's opstaan (zie foto). En die heb je wel nodig.

In hetzelfde weekend zijn we ook bij een oud-collega van Sander op bezoek gegaan in Buffalo (dat ligt bij de watervallen). Het was een kraambezoek om precies te zijn. Voor diner moesten we natuurlijk de beroemde 'Buffalo Wings' proberen (bijzonder scherp gekruide kippenvleugeltjes)

 

 

 

14 oktober 2006

Insectapalooza 2006: open dag op Entomologie. Wieteke en ik hebben van 9 tot 11 bij onze 'stand' gestaan. Er waren o.a. kakkerlak race wedstrijden en een insecten-dierentuin. Het was ook weer druk bezocht, net als vorig jaar. Toen kwamen er ruim 1300 mensen op af.

26 september - 2 oktober 2006

Een paar uur voor Sanders verjaardag kwamen Roel en Anton aan in Ithaca. Het weekend daarvoor hadden ze in New York doorgebracht. Vrijdag hadden we vrij genomen, dus konden we met zijn allen gaan rondtoeren rond Ithaca. Het appeloogstfeest was ook dat weekend, dus er was voldoende leven in de brouwerij in downtown. Zaterdagavond hebben we de Big Red aangemoedigd, ofwel het American Football team van Cornell. En ja, ze hebben nog gewonnen ook. Een aantal minuten voor het einde wisten ze de score van 20-21 naar 23-21 om te buigen tegen University of Albany, dus dat was wel leuk. Zondag natuurlijk weer de gebruikelijke wijntoer gedaan. Roel en Anton hun reactie op de wijnen van de Rasta Ranch (de hippietent onder de wijngaarden hier) lijkt toch verdacht veel op die van Corne (zie 1-5 juni).

 

 

 

13 augustus 2006

We wilden ook wel eens weten waarom die Amerikanen zo gek zijn op de Nascar races. Dus wij naar Watkins Glen (50 km hier vandaan) om deze auto's hun 90 rondjes te zien afleggen. Afgezien van het feit dat ze op enkele centimeters afstand van elkaar ronde na ronde kunnen racen, was er verder weinig spanning in de hele race. Geef ons maar Formule 1. Op naar Montreal (Canada) volgend jaar!!!

 

29-30 juli 2006

Gekampeerd in de Adirondacks (noordelijk NY) om onze nieuwe tent uit te proberen. O.a. gewandeld en kano gevaren (met Nelson in de boot was dat af en toe wel lastig...)

 

1-2 juli 2006

Super was het! We zaten prachtig aan start-finish en hadden dus goed zicht op de pitstraat. De herrie bij de start was gigantisch. Indianapolis is het oudste, nog in gebruik zijnde, racecircuit ter wereld. De camping lag tegen het circuit aan. Joeri en Lanneke waren vanuit Washington komen rijden. Ook voor hun was het zo'n 11 uur rijden. En het mooie was dat deze hele reis voor ons betaald werd. De kaartjes waren namelijk het huwelijkskado van Sanders ouders en zus Elvira.

 

 

Alonso die naar zijn startplaats wordt geduwd.

 

 

1-5 juni 2006

Na Washington, kwamen Cari en Corne ons opzoeken hier in Ithaca. Het werd dus hoog tijd voor onze eerste wijntoer rond de Finger Lakes. Sommige wijntjes waren lekker, sommigen konden misschien beter voor azijn door (zie Corne's gezichtsuitdrukking). En wie was de gelukkige chauffeur...??

 

26-29 mei 2006

Een ouwelullenweekend in de US: met Joeri, Lanneke, Cari en Corne zijn we op stap geweest in Washington. Naar Potomac Falls en daarna onwijs lui gebarbecued (op gas...).

 

6 mei 2006

En zie hier onze nieuwe auto: een Subaru Legacy Wagon (all wheel drive). Mooi brandweerwagen rood. Met extra set sneeuwbanden, dus hier moeten we de winter mee door komen.

 

 

21 april 2006

Onze trouwdag! Met dank aan Janneke hebben we een aantal mooie foto's van het trouwen en het feest. Klik hier voor een link naar het foto album.

 

 

1 en 2 april 2006

1 en 2 april waren Hannah en Tjalling op bezoek. En hebben we die niet eerder op deze site gezien ( is al weer lang geleden in Thailand...)? Samen met hun kleine Gijs hebben we de buurt hier verkend.

 

17 tot en met 20 februari 2006

Het eerste bezoek in Ithaca! Joeri en Lanneke waren (helemaal) uit Washington hier naar toe gereden. Met 6 uur rijden was dat toch min of meer hier om de hoek. Bucks, hun dwerg Schnauzer, en Nelson, ons Thais oerras hond..., konden dus leuk met elkaar spelen. Althans dat dachten we. Nelson was aardig dominant en vond het erg leuk om Bucks in de rug te happen.

Op zondag hebben we de Taughanock Falls bezocht. Prachtig waren die zo met het bevroren water en de sneeuw er om heen (zie foto's). Het was een geweldig weekend.

O ja, en die pizza's die waren toch net iets te groot om helemaal op te kunnen...