Muggenzifterij

 

 

 

De omgeving van Ithaca is geweldig om in te werken

 

Het West Nijl virus is in 1999 geintroduceerd in New York City. De ziekte heeft zich in een aantal jaren door de hele VS verspreid. Er zijn vele soorten muggen die deze ziekte kunnen overbrengen. Van een aantal is zelfs niet helemaal duidelijk wat hun rol in de overbrenging is. Om de biologie van de muggen dus beter te begrijpen doen we onderzoek in aantal verschillende gebieden zoals op een boerderij en in een moeras. Ook vangen we muggen bij ons thuis. Daarnaast doen we interviews om meer te weten te komen van wat de mensen weten over de ziekte en wat ze tegen de muggen doen. Wat dat betreft lijkt het veel op het onderzoek dat we in Thailand gedaan hebben. Inmiddels worden we dus redelijke experts op dat gebied, ahum...

 

 

Hier dan eindelijk wat foto's van wat wij nu hier zo allemaal doen. Winters zijn hier erg streng, dus dan zijn er geen muggen te vangen. De zomers zijn dus des te drukker omdat we dan zoveel mogelijk veldwerk en experimenten gedaan willen hebben.

 

Autobanden die door boeren gebruikt worden om hun wintervoer af te dekken zijn uitstekende broedplaatsen voor muggen als er eenmaal water in staat.

 

In een moeras kun je natuurlijk altijd muggen vinden

 

 

Wieteke achter de microscoop om de verschillende soorten larven te identificeren

 

 

Hong-Fei, onze Chinese collega