Wat hebben we nu gehoord...

... en wie had dat ooit gedacht. Het nieuwe jaar zijn we goed begonnen met het besluit om te gaan trouwen! We hebben zojuist de datum en locatie vastgelegd: 21 april 2006 om 12.45 in het gemeentehuis van Oisterwijk.

 

Kerst en Oud & Nieuw 2005/2006

Kerst en Oud en Nieuw hebben we sinds 3 jaar weer eens in Nederland gevierd. Het was weliswaar een kort bezoek, maar zeker zo gezellig! We hebben meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om tijdens de Wintersale flink aan warme kleding in te slaan, zodat we straks in Ithaca niet in de kou hoeven te zitten.


11 tot en met 15 december 2005

Inderdaad, onderstaande foto is niet in Thailand genomen. Het klimaatverschil was enorm, maar het was toch wel weer leuk om door de sneeuw te banjeren. Deze foto is genomen vanaf het Capitool in Washington met het Washington monument op de achtergrond. Van 11 tot en met 15 december was daar het jaarlijkse Amerikaanse congres voor 'Tropical Medicine'.


3 en 4 december 2005

Met Bert en Luca (een Italiaanse student die hier enkele veldexperimenten heeft gedaan) zijn we in het weekend van 3 en 4 december naar Sukothai en Khlong Lan geweest. En ja, onderstaande foto lijkt verdacht veel op die van 13 december 2003 (zie onderaan deze pagina).


7 tot en met 26 november 2005

Ad en Ine Koenraadt waren van 7 november tot en met 26 november op vakantie in Thailand. Deze keer hebben we noord Thailand verkend met onze eigen auto. Dat was een behoorlijke tocht met stukken weg die helemaal waren weggeslagen door de overstromingen van augustus en september dit jaar. Onderweg nog een aantal lifters opgepikt (zie foto). Veel bijzondere dingen gezien, zoals een geiser, vissen die in een donkere grot leven en een grot vol met allerlei gekristalliseerde mineralen.


24 en 25 oktober 2005

Op de foto hieronder zijn Corne en ik verwikkeld in een hevig watergevecht. We hebben ons uitstekend vermaakt tijdens onze tweedaagse mahout cursus (=olifantenmenner). Het was echt geweldig!


11 oktober 2005

Begin oktober was Herm een aantal dagen in Kamphaeng Phet voordat hij met een groep de rest van Thailand en ook Cambodja ging bezoeken. Voor de duidelijkheid.... de olifanten bij Herm op de foto zijn van steen....


30 september 2005

Sfeerimpressie van Sanders verjaardag. De foto's vertellen genoeg, lijkt ons zo. Het was gezellig, met voldoende eten!

 

 

 28 september 2005

Het is gelukt! Het kostte wat moeite, maar Nelson heeft nu een identificatie chip, en haar serum is goedgekeurd door CIDC Lelystad. We mogen haar dus nu meenemen naar Nederland. Het was nog even de vraag of het serum wel zou aankomen, aangezien er eigenlijk speciale (dure!) verzendregelingen voor bloed gelden. Maar dat hebben we dus maar niet zo verstuurd.


7 augustus 2005

Ze was de 3e persoon die voor een zakenreisje naar Bangkok kwam (of was het nu stiekem vakantie?). Blijkbaar kunnen de Thai heel lekkere rijstzoutjes maken, die goed in Nederland verkopen. Met z'n drieen zijn we o.a. naar de weekend markt geweest, alwaar we weer een aantal kilo's aan souvenirs en andere benodigdheden hebben ingeslagen. Het was weer erg gezellig!


23 juli 2005

Afgelopen vrijdag (23 juli) zijn we met het lab naar Klong Lan waterval geweest. Het was een boeddhistische feestdag en dat was te merken aan de drukte! Gelukkig konden we nog een rustig plekje vinden om van alle Thaise gerechtjes te genieten.8 tot en met 20 juni 2005

Een korte, maar zeer leuke vakantie in Nederland, volgepland met een vrijgezellenfeest, trouwfeest, symposium, promotiefeest en bezoekjes aan familie en vrienden. Iedereen weer bedankt voor de gastvrijheid!


11 juli 2005

Ik dacht 'even' mijn Amerikaanse visum te gaan verlengen hier in Thailand. Bleek dat ik niet de enige was die een visum wilde hebben. Zo'n 150 wachtenden voor me en ze hadden geen nummertjes systeem! Ofwel, dat was 3.5 uur in de rij staan...22 mei 2005

Afgelopen zondag (22 mei) was Martijn in Bangkok (voor een kort zakenreisje). Onder andere naar de liggende Boeddha in Wat Po geweest, maar daarna natuurlijk veel bijgekletst.

Is dat nu Martijn aan de Coca Cola op die foto?

Dat zat zo: afgelopen zondag werd er geen alcohol geschonken i.v.m. een Boeddhistische feestdag. Maar als je bereid was om de bierfles onder te tafel te zetten en om uit een plastic bekertje te drinken, dan kon er wel wat geregeld worden. Daar hadden wij natuurlijk geen problemen mee...


18, 19 en 20 maart 2005

Dit weekend zijn we naar de GP van Maleisie geweest. We hebben natuurlijk niet alleen racewagentjes bekeken, maar ook de andere bezienswaardigheden van Kuala Lumpur.

Voor een uitgebreid verslag met de foto's...

> Klik hier26 en 27 februari 2005

Het virologie team had afgelopen week haar half-jaarlijkse bloedprik-ronde bij alle scholen in ons studiegebied afgerond. Dat werd gevierd met een weekendje kamperen in Taksin National Park. Het ontbrak natuurlijk niet aan een overmaat aan Thaise gerechtjes. O ja, die grote boom op de achtergrond van de foto, is de grootste boom van Thailand (en we kwamen natuurlijk niet onder de groepsfoto uit!).


27 - 31 januari 2005

Antonio en Roelle (bij velen bekend als Anton en Roel) werden ook weer hartelijk verwelkomd door Paolo in Sukothai (zie 20-24 jan.). We hebben nog meer potjes geklaverjast dan de week ervoor, maar we hebben dan ook vééél minder baantjes in het zwembad gezwommen. Ook de apen bij Klong Lan waterval deden weer goed hun best om op te vallen: het was een prachtig gezicht om de apen de waterval zelf te zien beklimmen!


20 - 24 januari 2005

Lein en Harold kwamen donderdagmiddag vanuit Bangkok naar ons toe voor een gezellig lang weekend. O.a. 104 potjes geklaverjast. Deze keer hebben we het zeer succesvolle programma (Klong Lan waterval en Sukothai Historical Park) aangepast door een nachtje in Sukothai te slapen bij Paolo, de aardige Italiaanse eigenaar van het Orchid Hibiscus Guesthouse. Lein en Harold hebben goed gebruik gemaakt van het zwembad door 50 baantjes te zwemmen (waren het er echt wel 50?) om zo de conditie op te bouwen voor hun duikcursus later op hun vakantie.


25 december 2004 - 14 januari 2005

De familie Koenraadt was met Kerst en Oud- en Nieuw in Thailand. Het begin van de vakantie werd enigszins overschaduwd door de verschrikkelijke tsunami, maar gelukkig hebben we met zijn allen (pa, ma, Elvira, Wieteke en ik) een ontzettend mooie reis door het hele land gemaakt. Voor het uitgebreide reisverslag (met foto's) van Ine Koenraadt...

...> klik hier3 - 7 december 2004

Na hun georganiseerde groepsreis door Thailand kwamen Ralph en Renee deze dagen langs. Gelukkig konden we het zo plannen dat wij net terug in Thailand waren en zij precies het georganiseerde deel van hun reis hadden afgerond. Uiteraard stonden de waterval en Sukothai Historical Park weer op het programma. En zowaar is Sinterklaas op 5 december ook even snel langs Thailand geweest!

Na het weekend is Wieteke met Ralph en Renee naar Khao Yai National Park geweest. Erg balen dat ik niet meekon, aangezien deze keer wel olifanten, gibbons, civet katten en neushoornvogels van hééééél dichtbij te spotten waren.


16 oktober - 3 december 2004

Vijftig dagen zijn we weg van thuis in Kamphaeng Phet geweest. In die tijd zijn we dan ook de hele wereld rond gevlogen. Eerst zijn we 3 weekjes in NL geweest (Wieteke een weekje langer) en daarna zijn we doorgereisd naar Iquitos (een stad in het midden van de Amazone in Peru), Davis (waar de universiteit gevestigd is) en San Diego, alwaar we een aantal collega's die meewerken aan het project in Thailand hebben bezocht. Voor een uitgebreider verslag van al onze belevenissen, lees hier meer...

 

 


2 & 3 oktober 2004

Dit weekend hebben we Tung Salaeng Luang National Park bezocht. Het is het grootste park van Thailand en ligt op 2 uur rijden van Kamphaeng Phet. We hebben er o.a. geraft (niet omgeslagen deze keer) en gemountainbiked. Geen wilde dieren gezien, maar wel veel bloedzuigers gevoeld.


27 september 2004

Het was een leuke verrassing! Twee geweldig mooi opgemaakte taarten voor Sanders verjaardag. Zonde om aan te snijden... De Thai houden ook wel van zoetigheid, dus dat kwam goed uit.


11 september 2004

Eindelijk gelukt: deze foto van de 'bronze-backed sunbird' hebben we in onze tuin gemaakt. Zo'n twee tot drie keer per dag komt het mannetje (op de foto) of het vrouwtje nectar drinken van onze Heliconia en Canna bloemen.


1 september 2004

We mogen blijven! Het heeft even geduurd, maar nu hebben we de juiste stempels in onze paspoorten staan. In totaal zijn we drie keer naar Bangkok op en neer geweest. Helaas geldt het 1-jarige visum vanaf het moment dat je het laatst het land bent binnengekomen. Inmiddels hebben we dus nog maar een maand of 8 over...


7 augustus 2004

Onze kerst/bananenboom heeft vruchten geworpen, ofwel onze eerste bananenoogst is binnen! Ondanks dat het kleine, zoete 'khluay khai', ofwel de 'egg bananas' zijn, woog de tros toch aardig wat kilo's. Nu nog even wachten tot de bananen echt rijp zijn.


4 augustus 2004

Ook de 2e poging is mislukt: nog steeds hebben we de stempels voor verlenging van ons visum niet in onze paspoorten staan. Ondanks dat we deze keer wel de goede brief hadden (dat was de eerste keer het probleem), wilden ze onze 'status' toch even nachecken bij een aantal hogere douane ambtenaren. Op 1 september mogen we dus weer terugkomen.


17 juli 2004

Een flinke regenstorm heeft weer de nodige schade aangericht in onze tuin. De papayaboom was omgevallen, maar die hebben we inmiddels met 3 touwen weer enigszins rechtop kunnen zetten. De bananenbomen staan gelukkig nog steeds, en ook de tros bananen die we sinds een aantal weken hebben, is blijven hangen.


16 juli 2004

Het was weer even geleden, maar vandaag kregen we bezoek van één van Wieteke haar oppas kindjes van vroeger. Ja, ook die worden natuurlijk eens groot. Zij was hier samen met een vriendin op vakantie. Kamphaeng Phet was dus een leuke tussenstop om elkaar weer eens te zien.


6 juli 2004

Sombat, één van onze medewerkers op het lab in Kamphaeng Phet, zullen we 2 weken moeten missen. Waarom? Hij is vandaag monnik geworden. Elke Thaise man hoort minimaal 3 dagen van zijn leven door te brengen als monnik. Hoe lang je precies in de monnikenorde blijft, mag je zelf bepalen. Voordat hij monnik werd, gaf hij nog een groot feest, waarbij zijn hele dorp was uitgenodigd. Ook een live-band ontbrak niet. Nu moet hij dus 2 weken leven op de giften van anderen.


juni 2004

Ondanks de grote afstand, hebben we het Europees Kampioenschap voetbal in Portugal op de voet kunnen volgen. Lees hier alle wedstrijdverslagen en achtergrondbijdragen tijdens het EK.

> Naar de EK 2004 pagina

 

15 april 2004

Gekkenhuis hier in Kamphaeng Phet! Thais nieuwjaar wordt hier 3 dagen lang gevierd en vandaag was de laatste dag. Het nieuwjaar wordt gevierd met watergooien. Niemand is veilig, zelfs de politie niet. Daarnaast smeren ze ook iedereen in met een mengsel van water en talkpoeder. We zijn een rondje door het centrum hier gefietst, maar we zijn wel meer dan honderd keer nat gegooid en besmeurd met talkpoeder. En als 'farang' waren natuurlijk helemaal een gewild doelwit. Op de foto heeft Wieteke haar gezicht al afgespoeld...7, 8 en 9 mei 2004

Corné was hier toch op zakenreis, dus samen met Carianne kon hij er een mooi vakantietje aan vastplakken. Dit weekend zijn we met zijn allen naar Mae Sot (2.5 uur van Kamphaeng Phet) en Umphang geweest. Lees meer


12 april 2004

Aangezien het deze week Songkran (Thais nieuwjaar) is, zijn we er een paar daagjes tussenuit geweest. Onze bestemming was Lampang. Lees meer2 april 2004

Woow! Hagelstenen zo groot als ijsblokjes voor in de limonade kwamen uit de lucht vallen! Ongelofelijk. De storm duurde maar een half uur, maar onze bananenboom heeft aardig wat bladeren verloren en ook de papayaboom is gehalveerd. Ook onze auto heeft wat deukjes, ondanks dat deze voor het grootste deel onder het afdak stond.


20 maart 2004

Vandaag hebben we onze eerste huisdieren gekocht: vissen. Vijf witte en vijf rode om precies te zijn. De volgende dag hadden we meteen waar voor ons geld: we hadden er namelijk 11 kleine witte visjes bij. Helaas hadden binnen een aantal dagen 2 oranje vissen zelfmoord gepleegd door uit de vijver te springen. De waterlelie in de vijver doet het heel goed en geeft erg mooie bloemen. 


8 maart 2004

Een geweldige licht- en geluidshow in Kamphaeng Phet. Het was echt heel indrukwekkend. Het hele park vol met duizenden lichtjes. Niet alleen op alle ruines, maar ook in de lucht in de vorm van kleine heteluchtballonnetjes. Het geheel werd afgesloten met spectaculair vuurwerk. De reden was om het belang van Kamphaeng Phet in de Thaise geschiedenis te herdenken. 


3 maart 2004

Arend en Peggy waren goed en wel vertrokken of Niels en Bas belden vanuit het busstation: 'Kunnen jullie ons op komen halen?' Het is natuurlijk erg leuk om zoveel gasten te mogen ontvangen. Ze waren meteen van het vliegveld doorgegaan naar Kamphaeng Phet. Ze vlogen met Kuweit Air, geloof ik, en ze waren dus al meer dan een dag onderweg. 

De volgende dag (na de klok ruim rond te hebben geslapen) hebben ze Kamphaeng Phet Historical Parc op het fietsje verkend. De volgende dag ging de culturele reis verder naar Sukothai. Daar ontmoetten we Ingrid (van Amersfoort) en Peter. Zij waren op groepsreis door Thailand en waren in de gelegenheid om naar Sukothai te gaan. Toch wel bijzonder om zo met een aantal oud-Wageningers gezellig te eten in Thailand!


22, 23 & 24 februari 2004

We waren net weer terug uit Nederland voor een kort bezoek of we kwamen Arend en Peggy (bij toeval) tegen in een hotel hier om de hoek. We wisten natuurlijk wel dat ze zouden komen, maar ze waren er een dag eerder dan verwacht. Die zondag zijn we naar de waterval van Klong Lan geweest om onszelf te verfrissen. De reden dat Arend zijn been omhoog steekt op de foto is om het resultaat van zijn motorfiets avontuur te laten zien (je moet er wel voor inzoomen).

Uiteraard kwam 's avonds het Kolonisten spel weer uit de doos. O ja, voordat er gespeeld werd, hebben we hier voor het eerst hutspot gegeten. Met spekjes en zo...


 3 februari 2004

Vandaag is de kist aangekomen, die we over zee hadden laten verschepen naar Thailand. Twee maanden geleden hadden we alles ingepakt, dus het was weer een leuke verrassing om alles uit te pakken. Naast alle dozen die je op de foto ziet, hadden we ook onze fietsen hier naar toe laten komen. En dat fietst toch wel een stuk beter dan die Thaise fietsen.


26 januari 2004

Jahaa... ons eigen autootje in Thailand! Het heeft aardig wat tijd gekost: 4 keer ben ik bij de Public Transport Office binnengeweest, 2 keer bij het Provincial House en 1 keer bij de politie. Aardig wat middagjes en ochtendjes gespendeerd om de benodigde papieren bij elkaar te krijgen. Voor bijvoorbeeld het op naam zetten van de auto had ik een kopie van mijn paspoort nodig (logisch...), een kopie van het identiteitsbewijs van de vorige eigenaar en van de autoverkoper (nog te begrijpen) en een kopie van het identiteitsbewijs van de huisbaas (???... anders wilden ze niet geloven dat we echt in Kamphaeng Phet woonden).
23 januari 2004

Missie geslaagd! We hebben een glimp op kunnen vangen van onze eigen Beatrix en onze Willem. Het laatste reisje van hun staatsbezoek was aan het historical parc van Sukothai. Helaas mochten wij niet naar binnen, maar konden we wel van het vuurwerk genieten. De Thaise kids waren vrolijk aan het zwaaien met hun vlaggetjes, zoals je op de foto kunt zien. 


12 januari 2004

In Kamphaeng Phet vielen vandaag de eerste regendruppels sinds oktober vorig jaar! Nog eventjes en dan zijn ook de koele temperaturen hier ten einde. April schijnt hier behoorlijk heet te worden! 


31 december 2003 en 1, 2 & 3 januari 2004

Oud en nieuw werd dit jaar eens op een andere locatie gevierd. Op 2e kerstdag gingen we richting Bangkok (alwaar we "The return of the king" in de bioscoop hebben gezien) en daarna gezellig in de bus richting de witte stranden van Ko Chang. Lees meer


12, 13 &14 december 2003

Dit weekend waren Hannah en Tjalling op bezoek. Zij waren een reis door Azië aan het maken en hadden inmiddels ook al Cambodja en Laos bezocht. Helaas had Hannah haar knieband gescheurd tijdens een ongelukkige val op vakantie en moest zij op krukken de reis voortzetten. Maar dat kon de pret niet drukken!

 


 

Uiteraard was het reuze gezellig dit weekend. Omdat het toch lastig was om met krukken de nationale parken hier in de omgeving van Kamphaeng Phet te bezoeken, werd het een aardig cultureel uitstapje. We hebben o.a. Kamphaeng Phet Historical Park en Sukothai Historical Park bezocht. Ook het meegebrachte Kolonisten van Catan is goed gebruikt onder het genot van een biertje en Laotiaanse whiskey (helaas geen aanrader!).