Formule 1 in Maleisië

 


 

De Petronas Towers en Kuala Lumpur gezien vanuit de 4e hoogste radiotoren ter wereld

 

 

Op 18, 19 en 20 maart was het dan zover: de Grand Prix van Maleisië. Kuala Lumpur is gelukkig niet zo druk als Bangkok en het openbaar vervoer is er prima, ondanks het feit dat de stad iets van 10 verschillende trein/tram/metro systemen heeft die niet allemaal perfect op elkaar aansluiten.

Tussen de kwalificaties door hadden we genoeg tijd om Kuala Lumpur te bekijken. We hebben de 4e hoogste radiotoren ter wereld bezocht, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de Petronas Towers (eens het hoogste gebouw ter wereld) en de rest van de stad. De hele stad stond verder in het teken van de Formule 1.

Het circuit ligt 75 km van Kuala Lumpur. Alles was netjes geregeld, behalve toen 100.000 mensen ineens allemaal tegelijk naar huis wilden na de race... Het geluid en de snelheid van de Formule 1 auto's is grandioos. Je moet het echt zien en horen om het te geloven. Hieronder volgen nog wat foto's en een kort verslag van de race.

We hadden een mooi panorama zicht op bocht 1 van het circuit

 

Tijdens de trainingen en kwalificaties was het nog niet zo druk, maar zweten was het wel!

 

En we kwamen nog bekenden tegen ook...!

 

Friesacher vloog er in de 2e ronde uit

 

 

De eerste ronden waren uiterst spannend met veel inhaalacties. Button (Honda) spinde daardoor in de eerste bocht van de 2e ronde en in dezelfde ronde vloog Friesacher (teamgenoot van onze Christijan Albers) eruit. Ook Villeneuve reed later in dezelfde bocht rechtdoor en 'parkeerde' zodoende zijn Sauber voor onze neus in het grind.

En dan de rest van de wedstrijd: Alonso (Renault) ging vanaf pole position aan de leiding. De Ferrari's (Schumacher en Baricello) faalden eigenlijk al vanaf het begin af aan. Trulli (onze favoriet in een Toyota) kon de hele wedstrijd redelijk volgen en werd uiteindelijk 2e. En onze eigen Christijan kon de wedstrijd mooi uitrijden en werd 13e en laatste.

 

Christijan Albers in zijn Minardi finishte als laatste

 

Ook Villeneuve besloot om zijn auto voor onze neus te parkeren