Naar Thailand (Bangkok)

Vliegtickets zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Zelf kijken wij altijd op de volgende website: www.waarheenwaarvoor.nl om goedkope tickets te vinden. EVA Air, China Airlines en KLM vliegen rechtstreeks naar Bangkok, maar deze vluchten zijn dan ook relatief duur. Boeken via internet is tegenwoordig eenvoudig. Zelf hebben we al een aantal keer onze tickets geboekt via www.ebookers.nl

 

Vanuit Bangkok

Bangkok is een indrukwekkende stad: enorm groot, veel verkeer, smog en alles lijkt er te koop te zijn. Het is altijd interessant om een paar nachtjes in Bangkok te verblijven en daar het een en ander te bezoeken. Vanuit het vliegveld kun je het beste een meter-taxi nemen (kost iets van 200 Baht). Loop gewoon naar buiten naar het kleine loketje wat er staat en zeg waar je naartoe wilt. Er wordt dan een taxi aangewezen die op de meter rijdt plus 50 baht extra. Laat je niet verleiden in de aankomsthal; daar heersen nog woekerprijzen voor de onvoorbereide toerist... Vanuit Bangkok kun je een bus nemen richting Kamphaeng Phet. Daarvoor moet je naar de Northern bus terminal (Mo Chit). Ook hier kom je weer het handigste met een meter-taxi.

 

In Kamphaeng Phet

De bus vanuit Bangkok komt aan op het busstation van Kamphaeng Phet, wat net buiten de stad ligt. Van daaruit kun je een rode 'song tauw' (zie foto) nemen die richting het ziekenhuis gaat ('rong baan'). Als je bij het ziekenhuis uitstapt loop je 50 meter door en sla je bij de stoplichten links af (Thanon Thesaban). Na zo'n 100 meter is het het 3e huis in een rij van huizen aan de linkerkant van de weg (huisnummer 138/5).

Als je laat weten wanneer je aankomt, dan kunnen we je ook gewoon komen ophalen. Misschien wel zo makkelijk.

 

Schiphol

Bangkok by night

Busstation Kamphaeng Phet