Welkom bij ons thuis!

Op deze pagina zien jullie een aantal foto's van in en rond ons huis. Ons volledige adres luidt: 138/5 Thanon Thesaban 1, Nai Muang, Muang, Kamphaeng Phet 62000, Thailand (klik op routebeschrijving om te zien hoe je er kunt komen).

Het (huur)huis ligt aan de zuidelijke kant van Kamphaeng Phet, zo'n 300 meter ten oosten van de Ping rivier. De straat ('thanon' in het Thai) waar we aan wonen is relatief rustig. Thanon Thesaban betekent ook niet meer dan Dorpsstraat.

In het begin hebben we veel aan het huis moeten schoonmaken. Het huis is ook niet zonder gebreken: hier en daar lekt er water door de muren heen. We hebben muggengaas voor alle ramen laten zetten en de ramen van traliewerk voorzien. Ook hebben we er hordeuren in laten zetten.

De tuin was één grote ramp toen we er in kwamen. Vijftien vuilniszakken vol met troep hebben we er uit moeten halen voordat we de eerste schop in de grond konden zetten. Inmiddels hebben we al een aantal bananenoogsten binnen. Ook de palmbomen/struiken die we geplant hebben zijn goed aan het groeien.

Alhoewel de meeste plekken in Kamphaeng Phet makkelijk te befietsen zijn, is de auto ook wel handig. Pick-ups zijn hier ongeveer even duur als 'normale' auto's. En zeker voor al onze tuinactiviteiten is de laadbak een uitkomst. Ook zijn we een aantal keer met het complete veldteam (8 man) in de pick-up naar het veld geweest.